Servo Berkel Prior
Meer en Duin 70
2163 HC  LISSE
Tel: +31(0)252-250350
Fax:+31(0)252-414333
e-mail: info@servoberkelprior.eu

Historie

Servo Balans N.V. is opgericht in 1934 en richt zich de eerste jaren met name op de productie van de ‘servobalansen'. Al snel komen daar de staalbandwegers (hybride) bij, die op grote schaal worden toegepast in duplexwegers, bunkerwegers en plateauwegers. Servo Balans bouwt in korte tijd een zeer goede naam op. In de vijftiger jaren zet de groei gestaag door. De export van snelwegers en servobalansen neemt een vlucht en het bedrijf groeit exponentieel. Een van de belangrijkste afzetmarkten is de veevoederindustrie al snel gevolgd door vele andere industriële sectoren.

Export groeit
In de jaren zestig en zeventig ontwikkelt Servo Balans zich tot een toonaangevende speler met internationale faam. Ruim 80% van de orders komt inmiddels uit het buitenland en ook in Nederland stijgt de vraag naar onze weegproducten. De uiterst succesvolle duplexwegers worden op grote schaal verkocht aan topbedrijven als Douwe Egberts, Unilever (Honig) en Tate & Lyle (Zetmeelbedrijf de Bijenkorf). Ook de eerste bunkerwegers worden in deze jaren ontwikkeld en met succes in productie genomen.

Ontwerp en ontwikkeling
Begin jaren '80 breekt een magere tijd aan voor de gehele weegindustrie en dit heeft ook zijn weerslag op Servo Balans. Maar de gedrevenheid en hoge mate van professionaliteit, kenmerkend voor Servo Balans, zorgen algauw voor een ommekeer. Servo Balans floreert als nooit te voren en gaat door met de ontwikkeling van technisch hoogstaande producten. De productie van geavanceerde maatwerk weegsystemen blijft een van de speerpunten en groeit uit tot een uiterst succesvolle divisie.

Zonnige toekomst
Nadat het bedrijf in 2005 fuseert met Berkel Prior, de oudste weegschalenfabrikant uit Nederland, staat de totale organisatie definitief op de rit. Het brede assortiment in standaard producten en de gespecialiseerde industriële toepassingen vormen - tezamen met de op maat gesneden dienstverlening - een solide basis voor de zonnige toekomst van Servo Berkel Prior.